Plzeňský vytrvalec byl první velkou prověrkou formy plavců SKP

16.03.2014 10:28

Po letech absencí se plavci SKP vydali do Plzně na tradiční a velmi slušně obsazený závod "Plzeňský vytrvalec 2014". Výběr družstva "A" se v ostrém závodě popral s dlouhými tratěmi 800 a 1500VZ, doplňkové disciplíny měly ukázat i rychlost.

          Kvalitní rozcvičení před závody

 

Velmi příjemným překvapeních ve všech startech byl JAKUB JETEL, plavec, který nejenže bojuje v závodech, ale i při trénincích prokazuje, že chce být lepší a lepší. Skvělý čas na 1500VZ podtržený velmi solidními výsledky v kratších tratích. Jakub měl jen smůlu, že plaval v kategorii s rok staršími plavci (ve svém ročníku obsadil ve všech startech pomyslné stupně vítězů).

        Únava Jakuba po patnáctistovce byla velká....

Podobně jako Jakub na tom byly plavkyně ročníku 2003 - JOHANNA PEKOVÁ, KATEŘINA APLTAUEROVÁ a VENDULA ŠILAROVÁ. Na cenné kovy s o rok staršími sice nedosáhly, ale ve svém ročníku byly mezi nejlepšími. Potěšila Johanka výbornou osmistovkou a 200PZ.

       Úžasné přitažení Kačky při znakovém startu...

Nevýhodou "letošní" kategorie se potýkaly i BARBORA ŠILAROVÁ, VIKTORIE SZITOVÁ a NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ. I přes tento handicap se dokázala Natálka dvakrát probojovat na stupně vítězů, stříbro získala na 200PZ a bronz na 100P, kromě cenných kovů potěšila i výborným výkonem na 800VZ.

Stříbro na 100Z vybojovala MICHAELA FREBORTOVÁ a bronz na 50VZ benjamínek naší výpravy BARTOLOMĚJ KUBIŠ (k cenné medaili přidal i dvě "brambory"), pro něhož to byly první závody na "dlouhém" bazénu. Bártík kromě snahy ve vodě "bojoval" i s počty bazénů.

V Plzni se toho hodně povedlo, padaly v našich barvách výborné výkony, bohužel byly i velmi špatné. Na ně bude lepší zapomenout, poučit se z nich a s větší vervou se vrhnout do další tréninkové práce.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
STŘÍBRNÉ MEDAILE
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100Z
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200PZ

BRONZOVÉ MEDAILE
KUBIŠ BARTOLOMĚJ - 50VZ
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100P


      Anežce se přes brýle koukalo špatně...

 

DĚKUJEME RODIČŮM ZA ZAJIŠTĚNÍ DOPRAVY A PANU APLTAUEROVI ZA SKVĚLÉ FOTKY.

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

FOTKY