Pohár ČR 10.letého žactva v Plzni - "zázraky se neděly..."

11.06.2012 20:23

 

Kvarteto plavců SKP odjelo na svou první "republiku" do Plzně. Na Letním poháru ČR 10.letého žactva reprezentovali - JAN ČERNÝ, JIŘÍ JELÍNEK, MARTIN PETRÁK a LUCIE PROCHÁZKOVÁ.

Ačkoli byli všichni plavci včas trenérkami upozorněni, že by měli na trénincích přidat, pokud chtějí v Plzni uspět - bohužel se tyto rady nesetkaly s přijetím od plavců a zvláště Honza Černý, který ještě v únoru kraloval českým tabulkám v prsařských disciplínách, polevil natolik, že jeho vystoupení v plzeňském bazénu lze označit jako výkonnostní propadák s neuvěřitelným "nepřístupem" k této soutěži. Navíc totální lajdáckost při dohmatu při prsařské stovce byla "odměněna diskvalifikací" na hlavní trati. Na poloviční trati skončil sedmý.

Na Jirkovi Jelínkovi byla patrná nervozita z těchto závodů, která se promítla do několika startů. Ani Jirka nepředvedl takové výkony, za které by měl sklidit pochvalu. Osobáčky pouze "kosmetické" o jednu či dvě desetinky sekundy. Potěšilo umístění v první desítce na 100 prsa.

Milým překvapením byl výkon Martina Petráka na motýlkářské stovce, sedmé místo a čas pod 1:40 příjemně potěšily. V ostatních startech to již tak super nebylo, přesto padly i tady "kosmetické" osobáky.

Lucka Procházková se probojovala pouze ve dvou startech, krátký kraulový sprint absolutně nevyšel, naopak se povedla čtyřstovka, kde Lucka ubrala další cenné sekundy z osobního rekordu.

 

Po dvou letech úspěchů, kdy plavci ročníku 2000 a 2001 vždy přivezli z Pohárů ČR několik medailí "přišla bída na kozáky". určitě to není pro zasvěcené překvapení, neboť trio žáků (Honza, Jirka, Martin) nebylo schopné unést tréninkovou zátěž, kterou před rokem či dvěma plavci ročníku 2000 a 2001 zvládli. "Neházejme však flintu do žita" - je to jen o přístupu ke každému tréninku, ke každému závodu - najít v sobě tu chuť podstoupit plaveckou dřinu - a poté mají i tito plavci šanci promluvit do čelního pořadí ve svém ročníku.

 

DĚKUJEME PLAVCŮM ZA ÚČAST NA POHÁRU ČR A PEVNĚ VĚŘÍME, ŽE OD NOVÉ SEZÓNY "ZAPNOU" A VÝSLEDKY V ZIMĚ BUDOU V TROŠKU JINÉ ROVINĚ.

 

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY