POVEDENÉ SOUSTŘEDĚNÍ V PARDUBICÍCH (8.-12.5.2013)

16.05.2013 14:11

Kde: PARDUBICE

Kdy: 8.-12.5.2013

Počet plavců: 29

Účastníci:
"A1" Drahovzalová Natálie, Frebortová Michaela, Horvátová Lenka, Jelínek Jiří, Kubát Adam, Kutschková Petra, Nedvědová Nikola, Nováková Anežka, Petrák Martin, Szitová Viktorie, Šafrová Sára, Šilarová Barbora, Šimonová Alexandra, Táborská Kristýna, Turunenova Roza
"A2" Apltauerová Kateřina, Červená Lenka, Červinka Martin, Drahovzalová Andrea, Frebortová Zuzana, Hingar Lukáš, Jetel Jakub, Matoušová Barbora, Mazánek Matěj, Peková Johanna, Šilarová Vendula, Turunen Oskar, Žmolilová Veronika
"B" Petráková Sandra

Trenéři: Ivana Davídková a Leona Petráková

Počet tréninkových jednotek ve vodě: 10 (15,5hodiny)

Kilometráž: "A1" - 49,6km, "A2" - 41,0km

Plaveckého soustředění před vrcholy sezóny se zúčastnilo 28 plavců družstva "A" a jedna plavkyně družstva "B". Poprvé jsme odjeli do nedalekých Pardubic, z "neznámého prostředí" se po pěti dnech stalo prostředí, které si dlouho budeme pamatovat... Výborné ubytování (byli jsme sami na hotelu), fantastická strava (jako od maminky - velké porce, čerstvé suroviny, výborná úprava), naprosto úžasný přístup celého personálu v bazénu (od recepčních, přes šatnářskou obsluhu a mimořádnou pochvalu zasluhují všichni plavčíci, kteří nám vycházeli absolutně vstříc nejen v "nasazení drah", ale i umožnění využití aquaparku po každém dopoledním tréninku).


HODNOCENÍ "A2"

Družstvo Leony Petrákové doplněné dvěma plavci ročníku 2002 z družstva "A1" a Sandrou Petrákovou absolvovalo náročný program v plavecké části. První trénink byl hodně rozpačitý, plavci hledali konec bazénu opravdu hodně brzy! Už na druhém tréninku si nejmladší plavci soustředění zvykli na "delší!!!" bazén a u trenérky přicházela spokojenost! Větší "většina" (což nesnášejí matematici) se hodně rychle srovnala s kilometráží i tempem a JELO SE "! NA DORAZ !"
Družstvo "A2" naplavalo za devět regulérních tréninků (poslední trénink byl "happy") rovných 41km. KLOBOUK DOLŮ před většinou plavců. Při posledních trénincích byla vidět VYPLAVANOST i VYTRVALOST plavců.
POCHVALU ZA ABSOLVOVÁNÍ CELÉ NÁPLNĚ SOUSTŘEDĚNÍ SI ZASLOUŽÍ: Kačka Apltauerová, Vendula Šilarová, Martin Červinka (první dva tréninky ztrácel, pak patřil k nejlepším), Andrea Drahovzalová (občas si uskočila "do letargie"), Zuzka Frebortová zvládala společně s Jakubem Jetelem, Johannou Pekovou, Bárou Matoušovou a Verčou Žmolilovou nejen kilometrážní dávky, ale i intenzitu. Velkou snahou se blýskli Oskar Turunen a Matěj Mazánek. Bohužel fyzicky hodně ztrácel Jirka Jelínek (snaha obrovská, ale tělesná schránka nechtěla poslouchat). Velký plavecký potencionál nechala - bohužel - ležet "ladem" Lenka Červená. Po delší nemoci se v bazénu "ukázal" Lukáš Hingar - těžko mu "sahat do svědomí" - pokud šlo o aquapark - byl skvělý, ostatní tréninky "vypouštěl" nebo opouštěl.
Samostatnou kapitolou byla účast SANDRY PETRÁKOVÉ (ročník 2005), která na soustředění odjela "z nutnosti" (účast maminky jako trenérky). Sandra absolvovala 85% tréninků ve vodě i na suchu. její entuziasmus a hlavně chuť  "dohnat" starší plavce je obdivuhodná (600m motýlkem v různých podobách je toho důkazem!!!)
.



HODNOCENÍ "A1"

Bohužel z různých příčin se nemohly zúčastnit opory družstva - AGÁTA ČECHOVÁ (operace), FILIP BRZÁK (zdravotní důvod), VOJTA PEPŘ, MATYÁŠ RYCHETSKÝ (studijní důvody).
Plavci této skupiny, kteří zvládli absolvovat celý program naplavali 49,6km za devět tréninkových jednotek + jednu "štafetovou". Během soustředění byl i dlouho očekávaný "testík na 60 minut kraulem", který dopadl pro většinu výtečně. Cíl soustředění naplavat kvalitní kilometry s občasným důrazem i na rychlost a zaměření na hlavní plavecký způsob byl splněn u plavců, kteří toto sosutředění brali vážně. Pravděpodobnost zúročení odtrénovaných kilometrů je bezesporu u Anežky Novákové, Natálie Drahovzalové, Lenky Horvátové, Viktorie Szitové, Michaely Frebortové (doháněla tréninkové manko po úraze), Rozy Turunenové a Sáry Šafrové. Tyto plavkyně splnily tréninkové pokyny na více než 100%. Ostatní plavci či plavkyně trénink buď odplavali nebo si vybírali motivy, které jim vyhovovaly.

Během soustředění byl i čas na "rozebrání" postavení účastníků ve statistice českého žákovského i dorosteneckého plavání a ujasnění si šancí "dostat se na letní republiku".

TEST - HODINOVKA KRAULEM

Celkový dojem ze soustředění je opravdu výborný, podařila se spousta "práce" a tak věříme, že plavecké soustředění v Pardubicích bude jedním z nejdůležitějších dílků při skladbě MOZAIKY ÚSPĚŠNOSTI na krajských i republikových šampionátech a pro některé i na Olympijských hrách dětí a mládeže ve Zlíně.