PRAHA 2012 - našim plavkyním to mnohokrát cinklo, hodně pěkných osobáčků a vynikající výkony Míši Frebortové

04.06.2012 21:24


Tradiční a oblíbený plavecký mítink PRAHA 2012 je už minulostí. Když se povede počasí a sejde se plavecká špička - tyto závody nemají chybu. Letos, ačkoli předpověď byla všelijaká - nakonec závody provázalo příjemné počasí (nepršelo, zároveň nepanovaly pařáky) a konkurence? Nebyla nejlepčejší - zažili jsme daleko větší, ale pokud pořadatel upustil "od finále" a přijal "všechny" - není se čemu divit.

 

SKP mělo osminásobné zastoupení a nutno podotknout, že až na nepatrné vyjímky si většina borců výrazně vylepšila osobáčky z dlouhého bazénu. Famózní koncert předvedla MÍŠA FREBORTOVÁ a to nejen ziskem šesti zlatých medailí, ale především vysoce kvalitními časy. Plavat ve 12 letech na "dlouhým" 100 znak za 1:15 - to je kumšt !!! Navíc kraulové tratě taky super (viz výpis plavců SKP). Dalším velkým potěšeníčkem byla SAŠA ŠIMONOVÁ, která všechny starty proměnila v nové osobní rekordy a taky pět cenných medailí.

Pro dorostence byly tyto závody poslední možností vylepšit maxima a pokusit se kvalifikovat na Letní mistrovství ČR dorostu v Brně. ANEŽKA NOVÁKOVÁ "má dorost v kapse" a ještě své časy vylepšila. NIKOLA NEDVĚDOVÁ a MATYÁŠ RYCHETSKÝ zabojovali a uvidíme. Nikola by měla mít takřka jistotu v nepopulární disciplíně 200 motýlek a snad i 400 polohovce. Matyáš ačkoli znovu ubral několik sekund - bude čekat, zda se štěstíčko usměje a republika vyjde. VOJTĚCH PEPŘ každým závodem ukrajuje cenné sekundy z osobních rekordů, v jeho případě musíme ocenit obrovskou snahu a chuť závodit.

Velké zklamání z výkonů prožila v Podolí AGÁTA ČECHOVÁ, ani jeden osobák - v hlavních disciplínách naprostý propadák (že by se projevila "zvláštní tréninková morálka"?). Docela smutné zjištění 14 dní před mistrovstvím, kde obhajuje dva tituly "Mistryně republiky" v motýlkářských tratích. Ačkoli čas je v tomto případě velký nepřítel - jak známe Agátu, určitě udělá vše, co půjde, aby se na mistrák v Českých Budějovicích připravila co nejlépe.

Dospělák PAVEL DAVÍDEK nezklamal a vzhledem k tréninkové účasti zaplaval slušně. Potěšil i jeden osobáček.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

ČECHOVÁ AGÁTA - 50VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 50Z
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100Z
FREBORTOVÁ MICHAELA - 200Z
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 200VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 400VZ
ŠIMONOVÁ ALEXANDRA - 50Z
STŘÍBRNÉ MEDAILE
ČECHOVÁ AGÁTA - 200M
ČECHOVÁ AGÁTA - 100M
ČECHOVÁ AGÁTA - 50M
ŠIMONOVÁ ALEXANDRA - 200P

ŠIMONOVÁ ALEXANDRA - 100Z
ŠIMONOVÁ ALEXANDRA - 100P
BRONZOVÉ MEDAILE
ČECHOVÁ AGÁTA - 400PZ
ŠIMONOVÁ ALEXANDRA - 50P

 

Kromě zástupců - plavců - si odbyl velkou premiéru na velkých závodech i náš rozhodčí Martin Pepř, který přijal pozvání pana Luboše Imryška a po celé závody (střídavě jako časoměřič a obrátkový rozhodčí) "okupoval" dráhu číslo 6.

DÍKY ZA SKVĚLÉ VÝKONY, DÍKY ZA SUPER ATMOSFÉRU VŠEM PLAVCŮM. NUTNO DODAT, ŽE JSME SI LIBOVALI DÍKY OBJEDNANÉMU NOCLEHU, NEBOŤ SOBOTNÍ ZÁVODY PRO NÁS SKONČILY V "ÚŽASNÝCH" 21.25 HODIN (no přijet domů takhle pozdě a brzy ráno vstávat - žádné potěšení). ALE ZASE JE FAKT, ŽE JSME SI RÁNO PŘISPALI.

PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ I RODIČŮM, KTEŘÍ SE POSTARALI O DOPRAVU - PANU ŠIMONOVI, PEPŘOVI, NEDVĚDOVI A FREBORTOVI.

 

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY