PŘÍPRAVNÉ SOUSTŘEDĚNÍ BRANDÝS- jedno z nejvydařenějších v historii SKP

23.05.2012 21:08


Přípravné soustředění plavců SKP před vrcholy letní sezóny 2012 se uskutečnilo ve dnech 20.-23.5.2012 ve Sportcentru Brandýs nad Labem. Tamní zařízení přivítalo celkem 43 plavců a pět trenérů našeho klubu.

Toto soustředění se bezesporu řadí k nejúspěšnějším v historii klubu. Počínaje chutí plavců na sobě pracovat, chováním a kázní všech zúčastněných a konče stravou, možností využití veškerých sportovišť a regenerace.

Přinášíme Vám pár řádků hodnocení uplynulých tří dnů.

DRUŽSTVO "A"

Plavci tohoto družstva šli za svým cílem ihned od prvního tréninku ve vodě i na suchu. Tréninkové fáze ve vodě byly tentokrát nikoli objemové, ale spíše zaměřené na technické prvky (v každé tréninkové jednotce ve vodě patřilo minimálně 40-50 minut startům, obrátkám a technickým cvičením). První dva dny byla suchá příprava laděna do běhu, skákání přes švihadlo, posilování vlastní vahou těla a nácviku rozcvičení před tréninkem i závody, poslední tréninkové jednotky v tělocvičně byly spíše relaxační z důvodu blížícího se Krajského přeboru žactva. Tentokrát z důvodu zranění byly takřka vynechány míčové hry - vybíjená a fotbálek.
Plavci naprosto splnili očekávání trenérky Ivany Davídkové a jejich přístup byl úžasný. Nebylo třeba mnoho motivace ani zvyšování hlasu - plavci jasně věděli (a sami to i na počátku soustředění řekli), co od soustředění očekávají a jaké jsou jejich cíle. VĚŘME, ŽE SE TATO PŘÍPRAVA ODRAZÍ NA SKVĚLÝCH VÝKONECH PŘI POHÁRU ČR I MISTROVSTVÍ ČR ŽACTVA, DOROSTU I OPEN (potěšil zájem kvarteta = Čechová, Nedvědová, Nováková, Šimonová - startovat 13.-15.7.2012 na "velkém mistráku" v Praze Podolí).

DRUŽSTVO "B1"

Trenérka Leona Petráková závěrečný den vyhlásila absolutní spokojenost nad absolvovaným soustředěním Plavci jejího družstva nejen zlepšili technickou "plaveckou abecedu", ale v posledních trénincích ve vodě výrazně šla nahoru i rychlost - což před sobotními závody v Kutné Hoře je dobrým znamením. Suchou přípravu plavci neměli možnost ošidit, neboť trenérka jim nic nedarovala - běh, posilování, švihadlo, obratnost byly "na denním pořádku".

Velkou pochvalu si od trenérky zasloužili všichni plavci, kteří velmi náročné soustředění absolvovali. I TADY VĚŘME, ŽE SOUSTŘEDĚNÍ BUDE PROSPĚŠNÉ V NĚKOLIKA POSLEDNÍCH STARTECH SEZÓNY (Kutná Hora, Stráž).

DRUŽSTVO "B2"

Z tohoto družstva se bohužel zúčastnily "pouhé trosky", neboť zasáhly nemoce a školy v přírodě. Přesto i zde trenérky Dana Wiehlová a Maruška Červinková mohou jen chválit. Noví svěřenci, kteří před pouhými týdny přešli z Přípravky právě do tohoto družstva udělali v Brandýse neuvěřitelný pokrok - Jakub Jetel, Matěj Mazánek, Lukáš Hingar, Matěj Šimek a Elizabeth Nunová - se nezalekli tréninků nejen ve vodě, ale i suchu. Jejich pokrok v technice všech plaveckých způsobů a hlavně obrátek a startů budeme mít možnost shlédnout již v sobotu v Kutné Hoře. Tyto nováčky bravurně "mazácky" podporoval Matyáš Pech.

DRŽME TĚMTO ŠIKOVNÝM A TALENTOVANÝM PLAVCŮM PALCE - ZA SVOU SNAHU A PÍLI SI TO ZASLOUŽÍ.

DRUŽSTVO "C"

Devět šikovných slečen ročníků 2004 a 2005 si celé soustředění vychvaloval trenér Martin Pološčuk. Velké zlepšení v technice plaveckého způsobu znak a kraul bylo podpořeno i pochopením způsobu prsa. Tyto mlaďoučké plavkyně začaly právě v Brandýse intenzívně trénovat i motýlkové vlnění a některým se opravdu zadařilo. Suchá příprava u tohoto družstva byla vedena nejen v duchu "těžkých kalibrů" posilování, švihadla a běhů, ale také "opičích drah" a různých her.

NEJMLADŠÍ BORKYNĚ NAŠEHO TÝMU SI POCHVALU OD SRDÍČKA URČITĚ ZASLOUŽÍ. BYLY ÚŽASNÉ NEJEN NA SPORTOVIŠTÍCH, ALE I MIMO NĚ (viz videa z "kulturního večera)...


Soustředění v Brandýse za účasti plavců čtyř závodních družstev je již minulostí. Akce, která znovu ukázala sehranost trenérů, ale také všech plavců - vždyť několikrát bylo k vidění pomáhání nejstarších plavců těm nejmladším.

Při společných večerech, plaveckých trénincích, na suché přípravě, v jídelně i chodbách bylo neustále "cítit" nezaměnitelný duch týmu SKP, který nejenže neskomírá, ale právě naopak - začíná nabírat do neuvěřitelně silných obrátek.


POZNÁMKA:

Během tohoto soustředění se trenéři dohodli, že podobnou akci zorganizují "hned na počátku zimní sezóny 2012" a to v září 2012 - aby měli možnost plavecky nabudit svůj organismus i ti, na které se nedostalo v rámci prázdninového soustředění ITÁLIE 2012. Pravděpodobný termín zářijového soustředění je 20.-23.9.2012.

 

FOTKY    (DALŠÍ FOTKY BUDOU BĚHEM ZÍTŘKA)

VIDEA