Přípravné soustředění - Brandýs nad Labem (výsledky testíků)

15.09.2010 21:26

Přípravné soustředění v Brandýse nad Labem bylo dojednáno ihned po informaci, že nebude otevřen nymburský městský bazén a my jsme ještě nevěděli, kde budeme plavat. Soustředění se týkalo plavců družstva "A" ročníku 2000 a starší.

Třináctka plavců společně s trenérkami Ivanou Davídkovou a Danou Wiehlovou se sešla ve čtvrtek 9.9.2010, aby společnými silami vytvořily základ pro zimní sezónu 2010.
Sešla se úžasná skupina plavců, která chtěla naprosto evidentně pracovat. Po rozpadu "hvězdné šestky" (Marek Holub, Matouš Holub, Dominik Gajdušek, Dalibor Zeman, Tereza Hrbková, Gábina Studená) to byla znovu skupina, která ví, co chce.

Plavci absolvovali 7 tréninkových jednotek, ve kterých I. skupina (Pavel Davídek, Anežka Nováková, Matyáš Rychetský, Agáta Čechová) naplavala 42,2km, II.skupina (Nikola Nedvědová, Saša Šimonová, Míša Frebortová, Sára Šafrová) zvládla 39,6km, III.skupina (Bára Hauerová, Natálka Drahovzalová, lenka Horvátová, Filip Brzák, Tomáš Dvořák) zvládla 34,7km.

Na soustředění nebyla opomíjena suchá příprava, během které plavci běhali, skákali, hráli míčové hry. Velký důraz byl kladen na práci se švihadlem, kterou však plavci zvládli naprosto bravurně. Samostatnou jednotkou bylo posilování s gumami. Oproti minulým soustředěním se tato část vylepšila několikanásobně.

Každý den po odpoledním tréninku následovala relaxace v teplém bazénku. Večery vyplnily hry, soutěže nebo "plavecká povídání". Poslední večer patřil nyní aktuální "SKP má talent".

Během celého soustředění makali všichni naplno. Pochvala ze strany trenérek patří úplně všem, i když...neuvěřitelně se uvedla Natálka Drahovzalová, ač nejmladší - patřila k největším taháčům"souška".

"Zářijové soustředění 2010" patřilo k nejlepším, které jsem s plavci SKP zažila. Všichni měli velký zájem nejen v přípravě v bazénu, ale i na suchu a stihli jsme probrat ledacos z plavecké teorie a psychologie. Obrovskou vzpruhou pro všechny byl telefonát od Květoslava SVOBODY, který přislíbil během soustředění účast na tréninku nejlepších plavců (neděle 19.9.2010). V "hvězdné třináctce určitě chyběla Katka Dvořáková, která se z rodinných důvodů soustředění nezúčastnila" - Ivana Davídková

VELKÝ DÍK A OBROVSKOU POCHVALU ZA TRÉNINKOVOU MORÁLKU A SPOLEČNOU ZÁBAVU ZASLOUŽÍ VŠICHNI ZÚČASTNĚNÍ. BYLO TO PROSTĚ - SUPÉÉÉÉR!!! Viz Fotogalerie

TESTÍK 5X400VOLNÝ ZPŮSOB

TESTÍK 50, 100, 200M