První medaile pro plavce SKP v roce 2014

29.01.2014 12:26

Neratovice – První závody roku 2014 se tradičně konaly v Neratovicích. Neratovický víceboj letos přilákal více než dvě stě  plavců z jednadvaceti oddílů celé České republiky a tentokrát i z Polska. Sedmička plavců SKP Nymburk brala tyto závody jako zpestření tvrdé objemové přípravy, a tak padesátimetrové sprinty oživily „nudné" kilometry při trénincích.
Ve výborném světle se představila Michaela Frebortová, která ve všech svých šesti startech překonala osobní rekordy, ve čtyřboji získala  druhé místo za zatím nedostižnou Bárou Seemannovou. V doplňkových stometrových tratích vybojovala zlato na 100 m VZ a stříbro na 100 m Z.
Míše zdatně sekundoval Tomáš Dvořák, který od podzimu začíná nabírat do „velkých" obrátek. Pět osobních rekordů a bronz na 100 m Z.
Vítězství na 100 m M vybojovala Lenka Horvátová. Další medaile pro nymburské  barvy vyplavala Anežka Nováková, stříbro na 100 m PZ a bronzy na 100 m P a 100 m Z.
Filip Brzák, Viktorie Szitová a Sára Šafrová nezaplavali špatně, ale jejich výkony zdaleka  nestačily na přední umístění.
„Děkujeme plavcům za předvedené výkony, medailistům gratulujeme k úspěšnému vykročení do nového roku v podobě cenných kovů a rodičům za zajištění dopravy na závody a zpět," uvedl trenérka SKP Nymburk Ivana Davídková.

Čtyřicítka plavců SKP vyrazila hájit barvy na tradiční Mladoboleslavskou vlnku. Všichni nejmladší plavci podali velmi bojovné výkony, některým se dařilo víc, jiným méně.
„Výborné plavecké výkony znamenaly medaile pro Filipa Beneše, Adélu Hruškovou, Jakuba Jetela, Filipa Vyhlídala, Sandru Petrákovou a Elišku Šafrovou. Cenný kov si na krk pověsili i Jiří Jelínek a Bartoloměj Kubiš. Svou první medaili ze závodů si odvezl Jakub Jakoubek," vyjmenovala úspěšné mladé plavce trenérka Davídková. „Gratulujeme všem," dodala na závěr.