První závody roku se plavcům SKP Nymburk povedly

28.01.2011 07:35

Nymburský deník - 28.1.2011

První závody roku se plavcům SKP Nymburk povedly

Neratovice - Do Neratovic vyrazila sedmička plavců SKP Nymburk bojovat v padesátimetrových sprintech, které se sčítají do čtyřboje. Nejvýrazněji bylo vidět čerstvou dorostenku Anežku Novákovou.

Družstvo plavců SKP Nymburk sklízelo úspěchy na sprinterských závodech v bazénu v Neratovicích

  Ta si odvezla skvělé třetí místo ve čtyřboji a k tomu přidala ještě pět medailí (dvě stříbrné a tři bronzové) z jednotlivých disciplín.

Medailově ji doplnila Nikola Nedvědová, která získala stříbro na 100 m motýlek a přesvědčila výbornými časy. Nejvíc osobních rekordů si vyplaval Pavel Davídek a k němu se velmi kvalitními časy přidali Marek Holub, Martin Holub, Matyáš Rychetský a Saša Šimonová.

Třicet dva plavců SKP zahájilo nový rok v silné konkurenci na tradiční Mladoboleslavské Vlnce. Do Nymburka se vrátili nejmladší členové klubu s fantastickou sbírkou čtyřiadvaceti medailí (8 zlatých, 8 stříbrných, 8 bronzových) a se 75 novými osobními rekordy. O medaile se podělili Honza Černý, Jirka Jelínek, Adam Kubát, Natálka Drahovzalová, Míša Frebortová, Lucka Ešnerová, Bára Šilarová, Vendulka Šilarová a Zuzka Frebortová.

Kromě tohoto výrazného úspěchu je potřeba pochválit nováčky. Plavci přípravky pod vedením trenérek Dany Wiehlové a Blanky Lošťákové prožili své první závody a byli velmi milým překvapením - Deniska Nováková, Anny Křížová, Adélka Hrušková, Markétka Colová, Péťa Klokočníková a Dan Wiehl zaplavali časy, které jsou velkým povzbuzením do další části sezony.

Trenér Martin Pološčuk po závodech vyzdvihl výkony Veroniky Žmolilové. Velkou pochvalu trenérky Leony Petrákové zaslouží všichni plavci jejího družstva za překonané osobní rekordy a medaile. Skvěle se předvedli plavci družstva „A“, většina z nich zúročila snahu a chuť trénovat, a tak osobáky padaly „jak na běžícím pásu“ u Adama Kubáta, Natálky Drahovzalové, Báry Šilarové, Lucky Ešnerové, a Viky Szitové, což je úžasný výhled do další sezony.

„Jsme velmi rádi, že nový rok započal úspěšnými závody v Neratovicích a Mladé Boleslavi a navázal tak na úspěchy zimní sezony 2010. Přesvědčil tak plavce, rodiče, trenéry a příznivce SKP o správně nastoupené cestě systematické přípravy,“ uvedla za trenéry SKP Ivana Davídková.