SBÍRKA CENNÝCH KOVŮ V PLZNI aneb nebyl to sen! 25 medailí přivezli desetiletí žáci ze zimní "republiky"

09.12.2013 10:19

Patnáctka plavců ročníku 2003 odjela do západočeské metropole Plzně bojovat o nejcennější medaile zimní sezóny 2013. Zimní pohár ČR žactva byl opravdovou výzvou pro velkou skupinu plavců SKP. Z důvodu nemoci nemohli startovat plavci ročníku 2002 - Jiří Jelínek a Martin Petrák. A Matěj Mazánek (ročník 2003).

Plavce doplnila i velmi početná skupina fandičů z řad rodičů, kteří zajistili nejen odvoz našich borců, ale byli i skvělou oporou na bazéně.

Fantasticky se projevili naši plavci v týmových štafetách. Čtyři zlaté medaile!!! O dvě se postarala štafeta žáků ve stejném složení: JIŘÍ KUBIŠ, OSKAR TURUNEN, MATYÁŠ PECH a JAKUB JETEL. Zlato v polohové štafetě žaček vyplavaly VENDULA ŠILAROVÁ, BARBORA MATOUŠOVÁ, KATEŘINA APLTAUEROVÁ a JOHANNA PEKOVÁ. Nejcennější kov vybojovala i kraulová štafeta ve složení VENDULA ŠILAROVÁ, ANDREA DRAHOVZALOVÁ, KATEŘINA APLTAUEROVÁ a JOHANNA PEKOVÁ.

Nejpilnější sběratelkou cenných medailí byla VENDULA ŠILAROVÁ, která ve skvělých osobních rekordech získala dvě zlaté, jednu stříbrnou a tři bronzové medaile a byla nepopíratelně cennou součástí obou vítězných štafet. Její časy ve znakařských disciplínách 36,9 a 1:18,8 jsou impozantní a také novými klubovými rekordy.

Pět medailí - dvě zlaté a tři bronzové - vybojoval JAKUB JETEL, časy z "říše snů" zaplaval ve znacích - 35,4 a 1:15,7 a nastavil hodně vysoký parametr pro nastupující mladší plavce. Klubový rekord "visí" hodně vysoko. Jakub byl samozřejmě členem obou vítězných štafet.

Stejný počet medailí, tj. pět vylovila z plzeňského bazénu KATEŘINA APLTAUEROVÁ, čtyři byly v barvě stříbra a jedna v barvě bronzu. Kačka prokázala, že je obrovskou bojovnicí, bojovala o každý centimetr a proto některé své výkony přetavila v hodnotnější medaili než na kterou byla "papírově" pasována. Kačka získala i dvě štafetová zlata.

Jedno stříbro a tři bronzové medaile vyplavala JOHANNA PEKOVÁ a k tomu přidala dvě zlata ze štafet.

Nejpřekvapivější medailistkou ve výpravě SKP byla jednoznačně ANDREA DRAHOVZALOVÁ, která naprosto nepředvídatelně zaútočila na stříbro ze "slabší" rozplavby a poté se již soupeřky z nejrychlejší rozplavby "pouze divily". Andy zaskočila s přehledem i v kraulové štafetě a pomohla vybojovat zlatou medaili.

I když na individuální medaile nedosáhli, přesto díky skvělému kolektivnímu výkonu štafet si na krk dvě zlaté medaile pověsili JIRKA KUBIŠ, OSKAR TURUNEN a MATYÁŠ PECH. Oskar k tomuto zlatému úspěchu "sklidil" i dvě bramborové medaile v prsařských disciplínách.

LENKA ČERVENÁ potěšila rostoucí výkonností a proto jí právem patří dvě umístění v první desítce (6.místo - 200PZ, 9.místo - 100M), ZUZKU FREBORTOVOU zastihl šampionát po týdenní hospitalizaci v nemocnici a tak umístění ve třech disciplínách mezi nejlepšími deseti jsou skvělým úspěchem (7. 400VZ, 9. 200VZ, 9. 50Z). LUKÁŠ HINGAR díky svým tréninkovým výpadkům v chuti makat nezúročil svůj talent a tak se musel spokojit s umístěním ve druhé desítce. Dvakrát se do první desítky vešla BARBORA MATOUŠOVÁ (7. 100P, 8. 50P). Po dlouhé pauze zaviněné nemocí se nedařilo podle představ (hlavně jejích) VERONICE ŽMOLILOVÉ, přesto si za bojovnost a chuť plavat, zaslouží obdiv. Velmi příjemným překvapením byly výrazné osobáky v podání VLADIMÍRA TÁBORSKÉHO. Velkou pochvala za bojovný výkon si zaslouží TEREZKA ZELINGEROVÁ.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE
JETEL JAKUB - 50Z, 100Z
ŠILAROVÁ VENDULA - 50Z, 100Z
ŠTAFETA ŽÁKŮ (Kubiš, Turunen, Jetel, Pech) - 4 x 50PZ

ŠTAFETA ŽÁKŮ (Kubiš, Turunen, Jetel, Pech) - 4 x 50VZ
ŠTAFETA ŽAČEK (Šilarová, Matoušová, Apltauerová, Peková ) - 4 x 50PZ
ŠTAFETA ŽAČEK (Šilarová, Drahovzalová, Apltauerová, Peková ) - 4 x 50VZ

STŘÍBRNÉ MEDAILE
APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 100M, 100VZ, 50M, 200PZ
DRAHOVZALOVÁ ANDREA - 100P
PEKOVÁ JOHANNA - 100PZ
ŠILAROVÁ VENDULA - 50VZ

BRONZOVÉ MEDAILE
APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 200VZ
JETEL JAKUB - 400VZ, 50M, 200VZ
PEKOVÁ JOHANNA - 100Z, 100P, 200PZ

ŠILAROVÁ VENDULA - 100PZ, 100VZ, 400VZ


PŘEKONANÉ KLUBOVÉ REKORDY:

APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 100M
JETEL JAKUB - 50Z, 100Z, 200VZ, 400VZ
ŠILAROVÁ VENDULA - 50Z, 100Z, vyrovnaný KR na 50VZ
TURUNEN OSKAR - 50P, 100P

Desetiletí plavci vybojovali neuvěřitelných 25medailí. Po Letním poháru ČR v Domažlicích jsme napsali o splněném snu a to těch medailí bylo 17. Co napsat teď?

POGRATULOVAT VŠEM MEDAILISTŮM, POBLAHOPŘÁT I OSTATNÍM - VŽDYŤ DOSTAT SE NA "REPUBLIKU" JE NESKUTEČNÝM ÚSPĚCHEM. PODĚKOVAT RODIČŮM ZA FANDĚNÍ A DOPRAVU. PLAVECKÝ KLUB SKP NYMBURK BYL V PLZNI OPRAVDU "VIDĚT" A "SLYŠET".

A hlavně vyzvednout několikaletou práci trenérky LEONY PETRÁKOVÉ, která tuto skupinu tak skvěle dlouhodobě připravila. Věnovala jim maximum svého volného času nejen na trénincích, závodech, ale také na soustředěních. Právě na společných akcích jim byla schopna předat své plavecké i trenérské zkušenosti. Věříme, že poděkování za její trenérskou dřinu můžeme vyslovit nejen za klub, ale i za rodiče. DÍKY, LEONO!!!

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY

FOTKY (během dnešního dne)