Spokojenost trenérů vládla na soustředění v Brandýse

15.11.2010 18:46

Trenéři společně se 41 plavci strávili prodloužený víkend ve Sportcentru v Brandýse nad Labem. Přípravné plavecké soustředění bylo zaměřeno na doladění formy před vrcholy zimní sezóny - Krajský pohár žactva (20.11.2010 - Příbram, Krajský přebor žactva (27.-28.11.2010 - Kladno), Zimní poháry ČR žactva (4.-5.12.2010 - Domažlice a Beroun) a Zimní mistrovství ČR žactva (11.-12.12.2010 - Jihlava, Prostějov, Chomutov). A vylepšení techniky plavání, technických dovedností a stmelení kolektivu pro mladší plavce.

Plavci byli rozděleni do čtyř družstev. Každé družstvo denně absolvovalo 2 tréninkové jednotky ve vodě, 2 tréninkové jednotky v tělocvičně a den zakončili regenerací v teplém bazénku. Kromě sportovní přípravy "došlo" i na teorii v klubovně a sobotní "Maškarní diskotéku".


Družstvo "A 1"
Marek Holub, Pavel Davídek, Matyáš Rychetský, Marek Žárský, Filip Brzák, Anežka Nováková, Nikola Nedvědová, Agáta Čechová, Saša Šimonová, Míša Frebortová, Bára Hauerová, Lenka Horvátová a Sára Šafrová
VODA: Tato tréninková skupina pracovala s velkou chutí a na všech plavcích bylo vidět, že si již uvědomují z jakého důvodu na soustředění jeli. Pochvalu za píli, snahu a 100% provedení jednotlivých tréninkových si zaslouží opravdu všichni. Naplavaná kilometráž se výrazně lišila od zářijového soustředění. V každém tréninku byla určitá část věnována nácviku závodních tratí a zvláště tady zaslouží pochválit nejmladší plavci skupiny (ročník 2000), kteří projevovali velkou chuť plavat dle pokynů. Úspěchy prvních závodů zimní sezóny všechny maximálně povzbudily a tak "se opravdu makalo".
SUCHO: I tady byla vidět snaha o co nejlepší výkony. Posilování (kruhové tréninky a medicimbaly) a trénink výbušnosti (sprinty, výskoky) vzali všichni za své. Přesto v této části přípravy zaslouží pozornost Filip Brzák, Pavel Davídek (kromě "pejska") a Anežka Nováková.
CELKOVĚ: Úžasná skupina, která kromě sportovních výkonů zaslouží pochvalu i za kolektivní pojetí celého pobytu. Velká pochvala pro Báru Hauerovou, která maximálně pomáhala nejmladším účastníkům soustředění a stmelovala bandu dohromady.

Družstvo "A 2"
Adam Kubát, Josef Kubiš, Bára Šilarová, Natálka Drahovzalová, Lucka Ešnerová a Týnka Táborská
VODA: Chuť zlepšovat techniku plavání a hlavně techniku startů a obrátek byla vidět na této skupině hned od prvního tréninku. Snížená kilometráž tyto plavce povzbudila i psychicky a tak si soustředění ve vodě maximálně užívali.
SUCHO: Pochvalu zaslouží všichni za "vylepšené švihadlo" a u některých bylo vidět i zlepšení při míčových hrách.
CELKOVĚ: Velká škoda předčasného odjezdu Báry Šilarové (nemoc). Tato skupina byla velmi milým překvapením soustředění - svou snahou, svým přístupem a chutí trénovat.

Družstvo "B"
Vojta Bobek, Honza Černý, Matyáš Pech, Vláďa Táborský, Honza Jelínek, Jirka Jelínek, Kačka Apltauerová, Ája Drahovzalová, Terezka Mázlová, Zuzka Frebortová, Eliška Šafrová a Vendulka Šilarová
VODA: S kilometry ve vodě si tato skupina hravě poradila. Trénovali delší tratě, ale hlavně techniku jednotlivých prků (ruce, nohy) i plaveckcý způsobů "v pětadvacítkách". Velkou pochvalu za 100% snahu i dravost si zaslouží Vendulka Šilarová a nově zařazený do "Béčka" Matyáš Pech. Chválit musíme i ostatní, ale ti si alespoň jednou vybrali "slabší chvilku". Zlepšená technika ve všech plaveckých způsobech byla výrazně vidět při závěrečných klubových štafetách.
SUCHO: Tady zažili trenéři trošku nemilé překvapení, neboť některé základní tělocvičné úkony byly pro mnohé plavce nezvládnutelným problémem a cvičení na posílení břišních svalů se občas neobešlo bez slziček.
CELKOVĚ: Skvělá parta malých šikulků. Plavci, kteří svou hravostí, ale zároveň kázní mají před sebou určitě pár úspěšných závodů.
 

Družstvo "C"
Martin Červinka, Jirka Kubiš, Pepa Majer, Sam Farský, Jakub Skořepa, Ríša Wolf, Tereza Raušová, Míša Hrušková, Bára Matoušová a Verča Žmolilová
VODA: Pro tuto skupinu ty bylo první "opravdické soustředění". Před zahájením byly trošku obavy trenérů jak se s tímto někteří ze skupiny "poperou". Po skončení akce musíme přiznat, že obavy byly zbytečné. Plaveckou část zvládli všichni bez problémů. Obrovskou pochvalu na snahu a zlepšení si zaslouží Martin Červinka, Pepa Majer a Verča Žmolilová. Neskutečně mile překvapili Ríša Wolf a Míša Hrušková, kteří na soustředění odjeli rovnou z poděbradské Přípravky a výborně plavecky zapadli do této skupiny. Ve vodě si výtečně vedli i Sam Farský, Bára Matoušová a Jirka Kubiš.
SUCHO: Posilování a švihadlo této skupině "moc nevonělo", ale pokud se hrály nějaké hry - byli všichni ve svém živlu.
CELKOVĚ: Na této skupině byl v závěru soustředění vidět obrovský výkonnostní a hlavně technický pokrok. Znovu se trenérům osvědčily dvoufázové tréninky u takhle "malých" plavců. To, co se ráno naučili - odpoledne zopakovali a většina z nich si to zapamatovala. Velkou radost trenérům udělalo zlepšení v obrátkách.
 

"Třešničkou na dortu" byla sobotní večerní diskotéka. Naprostý šok - všichni plavci (vyjma dvou DJ Pavla a Marka) měli masku a tak si rej pirátů, princezen, čertů, tanečnic, kouzelníků a hasiček zatančil, zasoutěžil a prožil krásný večer. MOMENTKY NAJDETE VE FOTOGALERII