Trenéři MARTIN a IVANA - hodnocení soustředění v Brandýse - Družstva "A1" a "A2"

04.05.2010 22:57

17 plavců obou závodních družstev bylo rozděleno na 3 skupiny. Společným "jmenovatelem" byla snaha a cílevědomost všech plavců, bylo nutno řešit jen opravdu nepatrné vyjímky "flinkání".
   

SKUPINA 1:
Davídek Pavel, Anežka Nováková, Matyáš Rychetský, Petra Bašíková

První tři jmenovaní se vrhli do tréninkových porcí opravdu "po hlavě", odmakali celé tréninkové jednotky ve vodě. Petra se postupně rozjížděla a v závěrečných trénincích byla "silné trojce" skvělým parťákem.
Všichni čtyři perfektně váleli fotbal i vybíjenou a nutno je všechny pochválit za posilovačku s gumami. Pavel jako jediný dorostenec (ostatní se z různých důvodů omluvili) byl navíc i stmelovacím článkem mezi staršími a mladšími. Nebylo mu "zatěžko" zablbnout s prťousky či popovídat si s našimi pubertálními hvězdičkami. Anežka je osobností klubu již pár měsíců a znovu to na 100% dokázala. Matyáš je skvělý dříč a výborný kluk do party, byl na něj spoleh ve všech situacích. Petra byla mimo vodu výbornou "chůvou" pro benjamínky soustředění a kamarádkou pro všechny, kteří za ní přišli.
Celé skupině patří dík nejen za sportovní činnost v rámci soustředění, ale hlavně za sobotní duatlon. Pavel se osvědčil jako fotograf a "fandič", Petra pomáhala s organizací nejmladších a Anežka s Matyášem bojovali jako lvi přímo v závodě.
 

SKUPINA 2:
Holub Martin, Žárský Marek, Nedvědová Nikola, Čechová Agáta, Dvořáková Katka, Šimonová Saša, Frebortová Michaela, Šafrová Sára

Obdivuhodná skupina plavců, která si dala bez problémů vysvětlit cíl soustředění a od prvního okamžiku za ním šla. Takřka bez vyjímek naprosto do detailů plnila všechny pokyny. Všichni byli taky skvělí na suché přípravě. Výborně posilovali, se zájmem hráli míčové hry a velmi pozorně naslouchali teoretickým radám a fíglům.
Bez vyjímky všichni zamakali v sobotním duatlonu.

Martin byl velmi milým překvapením celého soustředění, byl k nepoznání od minulých akcí. Sršela z něj chuť a elán nejen při fotbálku, duatlonu, ale tentokrát i 100% ve vodě. Jeho úsilí bylo korunováno velkým zlepšením ve všech plaveckých způsobech.
Marek se mezi nás zase "vrátil" - po vleklých zdravotních problémech z něj vyprchalo nadšení a chuť plavat. Na tomto soustředění se zájem znovu projevil. Jo a jeho zápal při fotbale a vybíjené - nevídaná záležitost! Snad "Brandýs" bude tím správným odrazovým můstkem do další plavecké kariéry...
Nikola bývala naprosto nenápadnou členkou týmu, ale už nám začíná "vystrkovat růžky"! Huráá. Výborná ve vodě, skvělá v obraně při fotbálku a vynikající kamarádka pro všechny. Obrovskou pochvalu zaslouží za zlepšení techniky plavání!
Agáta je hurikánem v týmu. Postavou snadno přehlédnutelná, ale činy nelze tuto subtilní dívčinu přehlédnout. Nejen, že trénuje jak ďas, ale už dospěla do fáze, že jí plavání fakt zajímá. A její výkon v duatlonu!!! -  plavala skvěle a "pelášila" v běhu, že jí nikdo nestačil... A až se naučí ještě ovládat vrtulníčky (což jí hoodně baví) - to bude teprv věc!
Katka je nejpoctivější dříč v této skupině. Neumí odfláknout trénink a plavání má moc ráda. Navíc je kamarádkou pro velké i malé. My trenéři, všichni věříme, že její čas přijde!
Saša je mimořádným plaveckým talentem! Její přístup k plavání je však zatím pouze hrou, díky nadání jsou její výsledky velmi dobré. Na soustředění měla výkyvy, kdy famózní výkony střídala se slabšími. Její bojovný výkon při sobotním duatlonu zaslouží obdiv. A zaujetí pro míčové hry je vynikající. Je třeba vyzdvihnout její velké zlepšení plaveckého způsobu motýlek.
Míša v současné době bojuje sama se sebou... Příroda si s ní zahrává... Tak strašně rychlý růst není Míša schopna v technice plaveckých způsobů akceptovat. Její velkou předností je však bojovnost, i s tímto momentálním handicapem bojuje ze všech sil! Tak jako ve vodě, zápasí se svou výškou i na suchu! Přesto v sobotním duatlonu ukázala, že je úžasný obojživelník (skvěle plave, výborně běhá)! V Brandýse rapidně vylepšila motýlka. A mezi námi - brzy sama zjistí, že její výška je předností - né handicapem!
Sára je bojovník k pohledání, naprosto skvělá tréninková morálka. Pokud před ní plave rychlejší (a starší) plavec - vyvine neuvěřitelnou sílu, aby ho dostihla nebo teda ještě raději předstihla. Při její malinké postavě naprosto neuvěřitelná záležitost! A vidět jí hrát vybíjenou (či fotbal) - úžasný zážitek!

 

SKUPINA 3:
Brzák Filip, Dvořák Tomáš, Kubát Adam, Hauerová Barbora, Drahovzalová Natálka

Plavecká skupina našich nadějí... S touto skupinou byla radost pracovat, na všech z nich byl vidět největší pokrok. Ve vodě makali naplno, na suchu byli vzory pro družstvo "B" (měli suchou přípravu společně) a velice se zajímali i o teorii.

Filip neskutečně překvapil v sobotním duatlonovém závodě, jeho běh byl nevídaný! Ohromná chuť se zlepšovat byla patrná i ve vodě. Ze soustředění si odváží velké zlepšení v motýlku a prsou.
Tomáš byl velice milým překvapením soustředění. Po několika předchozích akcích, kdy se ulil, kde mohl - byl v Brandýse najednou někdo úplně jiný, odmakané tréninky ve vodě, bojovnost na suchu a kamarádský přístup k ostatním. Bravo, Tome!
Adam je velký rváč od přírody a navíc dospívá do věku, kdy ví, co
chce v plavání  dokázat. Zaslouží si velkou pochvalu za veškerou sportovní část pobytu v Brandýse. A že je to "náš" rarášek, kterého je všude plno? Bábovky se do sportu nehodí!!!
Bára je zajímavý človíček. Na suchu pusu neustále od ucha k uchu, výborná kamarádka a sluníčko týmu. Ve vodě? Jednou jasno, jednou slejvák! Některé tréninky zvládala s takovým elánem, že jsme my na břehu "kulili" oči, někdy byla "na zabití". Fantasticky vylepšila motýlka! Ještě malá poznámka - pokud by neplavala, určitě by byla vynikající fotbalistkou!
Natálka je druhým hurikánem našeho velkého týmu. Je jí všude plno!!! Nejen, že tu svoji pusinku ani na chvilku nezavře, ale ona je torpédem i v bazénu.  Její vitalita, bojovnost a chuť být nejlepší nemá konkurenci (viz výsledky oddílového přeboru dlouhých tratí). A že nerada prohrává? O tom jsme se přesvědčili při sobotním duatlonu, kdy díky "píchání" v boku skončila v poli poražených - těch slziček jako hrachů...

   

Závěrem - velký dík všem plavcům za jejich výkony při sportu, za jejich skvělé chování a velká poklona za týmový duch! Přínosem byla 100% účast všech žáků a žaček z družstva "A2".

MNOHO ZAJÍMAVÝCH FOTOGRAFIÍ NAJDETE VE FOTOGALERII.


Trenéři Martin Pološčuk a Ivana Davídková