V Nymburce se ročník 2003 prezentoval rozpačitě, pochvalu zasluhují Mazánek, Červená a Matoušová

15.04.2013 11:00


Pro ročník 2003 byl poslední prověrkou před kvalifikací (KZSŽ v Mladé Boleslavi - 20.4.2013) závod v domácím prostředí. O to více se očekávaly "rychlé časy". Bohužel tomu tak nebylo, u plavců MARTIN ČERVINKA, LUKÁŠ HINGAR, MATYÁŠ PECH A VLADIMÍR TÁBORSKÝ mnoho osobáků nepadlo, ba naopak některé časy jsou hodně daleko od nejlepšího osobního výkonu.

Lépe si vedla dvojice plavců JIŘÍ KUBIŠ A OSKAR TURUNEN, kteří před důležitými závody pokořili několik osobáčků. Po "krátké" přípravě v novém družstvu u trenérky Dany Wiehlové se zadařilo i JAKUBOVI FORMÁNKOVI.

Příjemným překvapením se staly výkony MATĚJE MAZÁNKA, LENKY ČERVENÉ A BARBORY MATOUŠOVÉ. Bára se blýskla nejen třemi medailemi, ale hlavně skvělým časem na 100 prsa, Lenka má 100% zisk osobních rekordů, pětkrát těsně zůstala pod stupni vítězů na nepopulárním čtvrtém místě a Matěj "konečně" zúročil zlepšení tréninkové morálky větším výkonnostním skokem.

ROČNÍK 2003 má před sebou poprvé ve své plavecké kariéře povinné kvalifikační závody, snad si po vzoru starších plavců, plavci uvědomí, že POUZE časy z Krajské základní soutěže žactva v Mladé Boleslavi a Neratovicích je mohou posunout na Krajský pohár, ze kterého se lze nominovat na "republiku", tj. Letní pohár ČR žactva.