Velká cena Chomutova - krátké hodnocení

31.05.2009 20:39

Početná výprava plavců SKP se zúčastnila tradičních závodů v Chomutově. V tamní padesátce měli poslední možnost splnit limity na Letní mistrovství ČR dorostu naši dorostenci. Pro žactvo byly tyto závody velice kvalitním prověřením formy před nadcházejícími šampionáty.
Nejúspěšnějším plavcem se stal se ziskem dvou zlatých, jedné stříbrné a jedné bronzové medaile HONZA ČERNÍK. kromě cenného umístění zaplaval i velice kvalitní výkony - zvláště ve znakových disciplínách a padesátce motýlek.
Nejúspěšnější plavkyní byla AGÁTA ČECHOVÁ, která získala jednu zlatou, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Týden před "republikou" v Domažlicích poslala svým soupeřkám "pozdrav" ve formě velice kvalitních časů na obou motýlkářských tratích i nejkratším kraulovém sprintu.
Velmi dobré výkony podtrhl ziskem bronzové medaile na 100volný způsob MATYÁŠ RYCHETSKÝ. Jeden bronz veze také domů SAŠA ŠIMONOVÁ v disciplíně 50motýlek, kde naprosto bravurně pokořila hranici 40sekund a doprovodila vítěznou Agátu na stupně vítězů.
Ani tentokrát nezklamala NIKOLA NEDVĚDOVÁ, její strmá křivka zlepšování je velmi obdivuhodná. Škoda, že jsou před námi prázdniny.... Podobně je na tom PETRA BAŠÍKOVÁ a KATKA DVOŘÁKOVÁ. Obě opět zaplavaly ve velmi kvalitních časech.
Téměř 100% úspěšnost v zisku nových osobních rekordů na "dlouhém" bazénu předvedl PAVEL DAVÍDEK. Jeho velmi dobrá tréninková morálka a snaha smazat dvouleté manko, které strávil mimo bazén se každým závodem přibližuje k lepším a lepším výkonům.
Z Chomutova odjížděli spokojeni i MAREK a MATOUŠ HOLUBOVI, v několika startech zaplavali svá osobní maxima. Trošku smutná a určitě zklamaná odjížděla ANEŽKA NOVÁKOVÁ, kromě kraulového a znakařského sprintu její ostatní časy byly hluboko za osobními rekordy. Hlavu vzhůru Anežko!!!, "není každý den posvícení". I Ty máš právo na malý výpadek - takže rychle zapomeň - "republika" ve stejném bazénu je na dosah.

Závěrečná bilance:
= 3x 1.místo, 2x 2.místo, 4x 3.místo
= 15x překonaný limit na Letní mistrovství ČR dorostu v Ostravě
= mnoho a mnoho osobních rekordů na "dlouhém" bazénu
= výrazné zlepšení absolutních OR
= úžasně prožitý víkend s partou lidí se společným zájmem - plaváním
= byli jsme absolutně nejvíc "slyšet" při povzbuzování!!!

Děkujeme za skvělé výkony, za bezproblémové chování a za to, že jste byli všichni tak fajn!!!!