Velmi vydařené víkendové soustředění plavců SKP Nymburk

06.03.2011 17:42

Po zavření Sportovního centra v Brandýse nad Labem (nevyhovující bazén) hledali trenéři SKP Nymburk možnost uspořádání přípravného soustředění jinde. Vhledem k možnostem ubytování a skvělého stravování na Zimním stadionu v Nymburce vzali s povzděkem i "domácího bazénu".
Malá poznámka k bazénu: "Stále chybí toaletní papír na záchodech, ohromný rozdíl teplot na bazéně a v šatnách, za celé tři dny netekla teplá voda ve sprchách ani umyvadlech" - co dodat?

35 plavců závodních družstev a 3 plavci  Přípravky (omluveny Zuzka Frebortová - viroza, Eliška Šafrová - zánět dutiny břišní - byla v sobotu večer operována v nemocnici v Kolíně) a trenéři - Ivana Davídková, Leona Petráková a Martin Pološčuk (a docházející Romana Szitová) se sešli v pátek vpodvečer na Hotelu Zimního stadionu, aby společně absolvovali náročné "souško".

FOTKY

Pět tréninkových jednotek ve vodě, dvě na suchu a "troška" povídání zvládli plavci a trenéři s přehledem. Největším zážitkem pro všechny byla dle závěrečného hodnocení plavců suchá příprava... ZUMBA a AEROBIC v podání Romany Szitové byla určitě osvěžením soustředění.

A dostáváme se k hodnocení dvou a půldne nymburského klání z plaveckého (a širšího hlediska):

SUCHÁ PŘÍPRAVA (běhy, skoky)
- máme v klubu tři skvělé individuality - Filip Brzák, Sára Šafrová a Vojta Bobek (řazeno dle věku), tito tři plavci přečnívají ostatní ve "stylu", rychlosti a chuti

SUCHÁ PŘÍPRAVA (Zumba, Aerobic, posilování)
- a jsou tu další "borci" - Agáta Čechová, Viky Szitová, Natálie Drahovzalová, Denisa Nováková, Jirka Jelínek ...., a další. kteří kteří se skvěle bavili i protáhli
v rytmu hudby

BAZÉN
- družstvo "C" - jedinou zlatou medaili udělil trenér Martin Pološčuk!!! Získala ji pro sebe DENISA NOVÁKOVÁ, talent, který se objevil po několika letech... Deny, ať se daří!!!!

- družstvo "B" - trenérka Leona Petráková "zlato" neudělila... Hodně blízko k němu měli Vojta Bobek a Vendy Šilarová - bohužel si to některými výstřelky pokazili...

- družstvo "A" - neskutečnými dřiči ve vodě i suchu se předvedli Matyáš Rychetský, Agáta Čechová, Nikola Nedvědová, Míša Frebortová a Natálka Drahovzalová. Ostatní plavci však za těmito plavci mnoho nezaostali. Po dlouhé době lze konstatovat, že nejlepší plavci klubu vědí proč trénují a že to stojí mnoho úsilí a námahy. Věřme, že jejich snaha a "námaha" bude oceněna na nejbližších závodech!

 

ZÁVĚREM
- jedno z nejúspěšnějších soustředění plaveckého klubu SKP Nymburk (vyjma prázdninových akcí) !!! drtivá většina plavců všech družstev udělala obrovský "pokrok" - vytrvalost, sprint, obrátky, starty a hlavně soudržnost kolektivu. Bylo naprosto skvělé, když trenéři měli možnost vidět, jak "plavecky otřelí plavci" byli ve společnosti nových našich nadějí. SÍLA SKP NYMBURK JE V SÍLE KOLEKTIVU!!!! Medailistky z Mistrovství (Poháru) ČR dokázaly podpořit své mladší kolegy a kolegyně - "a to se počítá!!!"
- soudržnost je nejen mezi plavci, ale i mezi trenéry (bohužel z toho vyplývají i nějaká  negativní rozhodnutí - pro rodiče...) - e-maily ohledně nového (efektivního) rozdělení plavců do družstev budou rozeslány během několika hodin
- SOUSTŘEDĚNÍ V NYMBURCE NEMĚLO CHYBU (po stránce plavců a trenérů - nutnost řešení vzdálenosti dojezdu k tréninkovým jednotkám) - přesto již dnes víme, že budeme na naše akce hledat nějakou jinou lokalitu - mínusy nymburského bazénu (zima v šatnách, studená voda ve sprchách, "nepřítomnost toaletního papíru na WC"). Vedení plaveckého klubu  SKP Nymburk se pokusí na podobná přípravná soustředění zajistit DŮSTOJNĚJŠÍ PROSTORY (s toaletním papírem na WC, teplou sprchou a teplem v šatně) pro své plavce!!!