Vzpomínka na prázdninové soustředění - JINDŘICHOV 2011

07.09.2011 14:20

V Jindřichově u Jablonce nad Nisou zahájili novou sezónu plavci SKP. Padesát  plavců a devět vedoucích prožilo nádherný slunečný týden, který byl dlouhodobě připravován.
 
Každé dopoledne strávili plavci v bazénu, nejprve náročný trénink a poté půlhodinka v aquaparku. Obě části se všichni užili, starší plavci věděli, že přípravu nesmí ošidit, mladší se po prázdninovém volnu spíše „rozplavávali“ a hledali návrat ke správné technice. V aquaparku řádili všichni bez rozdílu věku a tato část byla odměnou za jejich dřinu.

Odpoledne bylo věnováno celotýdenní hře „Plaveme z filmu do pohádky a zase zpátky“.  V rámci pohádky „Ať žijí duchové“ jsme podnikli cestu na rozhlednu Bramberk, cestou se pletly věnečky, zpívaly písničky a za odměnu plavci na Bramberku objevili Leontýnku a vystoupali 83schodů na rozhlednu. Den „Harryho Pottera“ skrýval  orientační běh pohádkovým lesem (s pravými lampionky a kleštičkami) a kouzelnický večer, na který se všichni pečlivě připravovali.

„Krakonoš a lyžníci“ si pro nás připravil slalom na lyžích, štafetu na bobech a stavění sněhuláků. Velký úspěch měla „princezna Koloběžka“, kde si družstvo vybralo jednoho zástupce a právě ten „přijel-nepřijel, oblečený-neoblečený, obutý-neobutý, učesaný-neučesaný“ přesně tak jak velí pohádka. Jedno horké odpoledne jsme na místním koupališti plnili úkoly prince ze „Zlatovlásky“ k pobavení místních občanů.
 
I na večer byl připraven program – táborák, pohádková stezka odvahy, kouzelnický večer, pyžamová diskotéka, divadelní představení všech přítomných plavců.
 
Krásné zážitky jsme prožili při celodenním výletu do liberecké ZOO, cesta tramvají z Jablonce do Liberce byla pro některé první jízdou v MHD, samotná ZOO a dětský koutek zanechal v mnoha dětech super pocit, o čemž svědčilo večerní pantomimické vystoupení.
Týden utekl jako voda, plavci ve věkovém rozmezí 6 až 19 let společně strávili chvíle, které jsou nezapomenutelné, trenéři plaveckých družstev odjížděli spokojení s přípravou ve vodě. Díky ochotě a vstřícnosti správce chaty JAVOR jsme si žili jako v bavlnce – výborně vařili, pohodou hýřili. Soustředění plavců SKP se zdařilo beze zbytku, bez zranění, s radostí, pohodou a úsměvem na tváři. Vedoucí odjížděli spokojeni a s vědomím, že příprava se povedla a zúročila ve spokojených úsměvech padesátky plavců.

 
AŤ ŽIJE PRÁZDNINOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ 2012 !!!