Zhodnocení letního soustředění - Hotel Semerink

31.08.2015 00:00

V termínu 22.8.-29.8.2015 se mladší část našeho oddílu zúčastnila letního soustředění v hotelu Semerink v Janově nad Nisou.  U autobusu se nakonec sešlo 30 dětí a s dobrou náladou a třemi trenéry se mohlo vyrazit vstříc novým dobrodružstvím.

Program na celý týden byl jasný. Každý den děti absolvovaly hodinový plavecký trénink v bazéně v Jablonci nad Nisou, který byl vždy zakončen návštěvou místního aquaparku. Mimo tréninky byl připraven program instruktory CK-sport. Sváťa, Ilona i Robert se stali novými kamarády a dětem se věnovali na jedničku s hvězdičkou.

Celý týden se nesl v duchu Olympiády, kdy děti byly rozděleny do 6 družstev. První den si vyrobily vlastní vlajky, čelenky a mohlo se začít soupeřit v disciplínách, které pro některé z nich byly úplnou novinkou. Děti si vyzkoušely střelbu ze vzduchovky, lanový park, výlez a slanění skály, horolezeckou stěnu  apod. Každý den probíhalo dílčí zhodnocení celého dne a byly odměněny nejlepší týmy a nejsnaživější plavci.

V pondělí byl volný den, vyrazili jsme  na výlet do nedaleké minizoo v Hraběticích a na zpáteční cestě jsme se vyškrábali na rozhlednu Slovanka.  Po obědě byla připravena zábava ve formě návštěvy bobové dráhy a trampolín v Janově, kde jsme se potkali se staršími plavci, kteří byli ubytováni v nedalekém Jindřichově. Pro některé bylo setkání se staršími sourozenci milým zpestřením.

Ve čtvrtek už na děti padla drobná únava a večer trávily sledováním pohádky. Páteční večer se nesl v duchu slavnostního zhodnocení celého týdne, vyhlášení absolutních vítězů a zasloužené diskotéky v duchu pyžamové párty.  

Celkově bych tento týden zhodnotila jako velmi zdařilý. Děti byly super, samozřejmě sem-tam nějaká vyjjímka se řešila, ale to k těmto akcím prostě patří. 

 

Ivana R.